Baksida.se

Baka sockerfritt

Det finns flera sätt att baka sockerfritt på idag. När man pratat om att baka utan socker så menar man  att ta bort det vita raffinerade sockret. Det vita raffinerade sockret tillför inte något av näring i din kropp utan endast extra energi. Detta gör att du inte får något bra tillfört i kroppen när du äter dina kalorier i vitt socker. 

 

Du kan välja att söta med något annat naturligt som honung, dadlar eller banan och det finns även olika sötningsmedel som du kan byta ut ditt socker till. 

baka sockerfritt

Baka med naturlig sötning

Vill du byta ut det vita sockret mot någon naturlig sötning behöver du ett recept som är anpassat för detta. Du kan inte bara byta ut sockret mot en banan i en sockerkaka tex då sockret även har andra egenskaper i bakningen som gör att resultatet inte blir desamma. 

 

Det finns däremot mängder av olika personer som delar med sig av sina recept som är helt utan vitt socker och även ofta gluten och laktosfria. Vill du testa dig fram att byta ut och få till ett recept med annan sötning får du här tips på vad man kan använda som sötning istället för vitt socker. 

 

Sötningsalternativ: 

  • Dadlar – går bra med både färska och torkade
  • Honung
  • Agave sirap
  • Banan
  • Annan frukt och bär

Baka med sötningsmedel

Det finns många olika typer av sötningsmedel som man kan använda i sin bakning istället för vitt socker. Exempelvis sukrin som funnits ganska länge för att bland annat de med diabetes mår bra av att inte äta för mycket socker. 

 

En del av dessa sötningsmedel behöver man ändra lite i mängd för att få till samma resultat som med socker. Det finns dock ett sötningsmedel nu som är min personliga favorit; Nicks just like sugar. Detta kan du bara rakt av byta ut mot socker i receptet och du får ett lika bra resultat. Vi har bakat sockerkaka, bullar och annat med superbra resultat och ingen kunde ana att vi inte hade vanligt socker i.